Лили завладя Кърджали! Концертът на примата се провежда в момента в

...
Лили завладя Кърджали! Концертът на примата се провежда в момента в
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали и управниците на всички общини в района на първия ред на концерта на Лили Иванова

Лили завладя Кърджали!

 

Концертът на примата се организира сега в родопския град. 

На първия ред в реновираната, особено за събитието спортна Арена, са кметът доктор инж. Хасан Азис и градоначалниците на всички общини в региона.

 

Концертът в родопския град беше особено включен по гледище на Хасан Азис в програмата на Национално турне 2023, в което 14 български града отварят сцените си за 16 концерта на легедата на българската ария. 


С потенциал от над 4000 места концертът в гр. Кърджали ще бъде с най-многобройната аудитория от ТУРНЕ 2023 на Лили Иванова!

 

Заради изявата й особено освежен е стадионът в града.

В продължение на дни през лятото служащи от общината трескаво почистваха сцената и местата за аудитория. Подмениха се седалки, възобнови се елекрическата апаратура.

" Арена „ Спартак “ е изцяло почистена, осветлението е сменено с ново и по-модерно, а оборудването ще е изцяло готово до 13 септември, когато е плануван концертът на Лили Иванова ", разгласи кметът Хасан Азис дни преди огромния концерт.


Общината възнамерява емблематичната амфитеатрална площадка и в бъдеще да посрещна културни събития в града край Арда.

 

Арената е паметен обект в град Кърджали, с който се свързват забавни спортни и културни събития през годините. Построена е с доброволния труд и даренията на локалните поданици в далечната 1954 година като амфитеатър с близо 4 000 места. Площта й е 7 450 кв. м., с солидна сграда – подиум на един етаж от 45 кв. м.

 

Претърпява главен ремонт през май, 2003 година Двадесет години по-късно сцената още веднъж оживява, този път с незабравимите песни на Лили Иванова.

 

Миналата година през ноември Лили Иванова извърши с страсти залата на театъра в Кърджали. Сред присъстващите в публиката имаше представители на няколко генерации, които пяха дружно с нея.

Заради големия интерес към творчеството й тази година от общината взеха решение да дават на певицата сцената на огромната Арена, а кметът персонално насочи поканата.

 

Очаквайте детайлности!

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР